Käytetty auto

Käytetty auto

Autoa ostettaessa ensimmäinen kysymys on se, ostaako uusi auto vai käytetty auto. Käyttämätön auto maksaa enemmän yksittäisenä ostoksena, mutta sen ylläpito on edullisempaa kuin käytetyn auton. Hyvässä tapauksessa takuu saattaa kattaa ensimmäisiä vikoja, joten huoltoja ei joudu maksamaan omasta pussista. Uuden auton etuna on myös se, että auto on varmasti hyvässä kunnossa ja asiakasta suojaa ristiriitatilanteissa esimerkiksi kuluttajansuojalaki.

Käytetty auto on aina riskialtis ostos, koska kunnon määritteleminen on hankalaa. Kiinnostavaan autoon kannattaa käyttää aikaa ja tutkia sen ominaisuuksia. Lisäksi huoltokirja on syytä lukea tarkkaan ja tutustua esimerkiksi kolarihistoriaan.

Vaihtoauto alentaa käytetyn auton hintaa

Autojen vaihto on myös yleinen tapa tehdä autokauppoja. Voit koittaa alentaa auton hintaa tarjoamalla vaihdossa autosi. Tietysti mahdollisuutena on myös se, että saat kaupassa käytetyn auton ja rahaa, jos haluamasi auto ei ole yhtä arvokas kuin nykyinen autosi.

Käytetty auto on syytä käydä tarkasti läpi ennen ostopäätöstä. Auto on hyvä silmäillä läpi tarkasti ja tarkistaa esimerkiksi mahdolliset ruostekohdat. Myös moottoria kannattaa vilkaista. Jos autossa on pintapuolella havaittavissa jotain erikoista, kannattaa aina kysyä myyjältä tarkempia tietoja. Autoa kannattaa myös käydä koeajamassa.

Mitä kaikkea tulee huomioida käytettyä autoa ostaessa?

Käytetyn auton ostamiseen liittyy aina riski, joten asiaan on syytä perehtyä huolella. Pyrimme tällä sivulla kertomaan sinulle, mitkä kaikki tekijät tulee ottaa huomioon ostaessaan käytettyä autoa.

  • Auto kannattaa silmäillä läpi ennen ostopäätöstä
  • Huoltokirja on hyvä lukea läpi
  • Rekisteritiedot ja ajoneuvovero tulee tarkistaa

Jokainen auto tulee vakuuttaa

Uusi auto tulee vakuuttaa seitsemän päivän kuluttua siitä, kun se siirretään uuden omistajan nimiin. Vakuutus tuo turvaa autoiluun, sillä yllättävät kolarit ja muut vastaavat voi laittaa vakuutuksen hoidettavaksi. Vakuutuksia on sisällöltään erilaisia, joten mitä laajempi vakuutus sitä erilaisempia vahinkoja se kattaa.

Uusi auto tarvitsee pakollisen liikennevakuutuksen. Ilman sitä autoa ei voi ottaa liikennekäyttöön. Se korvaa autossa tapahtuneet mahdolliset henkilövahingot ja kolarin syyttömälle osapuolelle myös omaisuusvahinkoja. Liikennevakuutus ei kuitenkaan korvaa autolle tapahtuneita fyysisiä vahinkoja ja niitä varten on olemassa kaskovakuutus. Kun vakuutusasiat ovat kunnossa, auto pitää vielä rekisteröidä sen käyttäjän toimesta.