Käytetyn auton ostaminen

Käytetyn auton ostaminen on tarkkaa puuhaa

Uuden auton ostaminen on aina jännittävää ja mielenkiintoista. Ostamiseen kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa riippumatta siitä, ostaako auton käytettynä vai uutena. On hyvä pohtia sitä, minkälaisia lisäkustannuksia kukin auto tuo. Huolto, bensat ja muut juoksevat kulut nostavat auton ylläpitokustannuksia merkittävästi. Käytetyn auton osalta juoksevat kulut ovat keskeisessä asemassa, koska niiden määrä yleensä kasvaa auton elinkaaren myötä. Sen takia autot kannattaa käydä läpi tarkasti ja suositus on, että asiantunteva henkilö tekisi autoon perusteellisen tarkistuksen. Tämä on tärkeää varsinkin silloin, kun auton ostaa yksityiseltä henkilöltä, sillä silloin kaupat eivät kuulu kuluttajasuojalain piiriin.

Käytetyn auton ostaminen tulee ajankohtaiseksi silloin, kun käytössä oleva auto alkaa olemaan elinkaarensa loppupuolella. Auton osto on hyvä miettiä perinpohjaisesti, sillä kyseessä on usein kallis hankinta.

Käytetyn auton ostaminen on iloinen tapahtuma

Auton osto - diesel vai bensa-auto?

Tärkeää autoa hankittaessa on määritellä se, minkälaiseen käyttöön auto tulee. Diesel on perinteinen valinta silloin, kun ajokilometrejä tulee riittävä määrä vuodessa. Vaikka dieselistä joutuu maksamaan ylimääräisen veron, sen käyttökustannukset saattavat olla bensa-autoja edullisemmat.

Dieselit ovat kuitenkin usein se oikea vaihtoehto silloin, kun ajokilometrejä kertyy vuodessa paljon. Yleensä rajana pidetään 20 000 kilometriä. Jos vuodessa tulee enemmän kilometrejä kuin 20 000, on se hyvä syy hankkia dieselauto. Ne kuluttavat polttoainetta huomattavasti vähemmän, erityisesti kaupunkiajossa kuin bensiiniautot. Jos ajat siis paljon kaupunkiajoa, kannattaa vakavasti harkita käytetyn dieselauton hankkimista.

Käytetyn auton kulut kannattaa ottaa huomioon

Autojen hankinnan kannalta kulut ovat usein keskeisessä asemassa. Usein ihmiset laskevat tarkasti tulevien huoltojen ja polttoaineen kulutuksesta aiheutuvat kustannukset. Vaikka ne ovat toki tärkeitä, keskeisin kuluerä tulee kuitenkin auton arvonalenemasta. Käytettyjen autojen kohdalla alenema ei ole niin jyrkkä kuin uusilla autoilla, mutta kaikkien autojen arvo tippuu kuitenkin suhteellisen nopeasti.

Uutta autoa hankkiessa ihmiset yleensä haluavat päästä vanhasta autosta eroon. Vaihtoautot ovatkin kätevä tapa kierrättää autoja sekä myyjien että ostajien toimesta. On hyvä ottaa huomioon auton arvon alentuminen, sillä vaihtoarvon avulla auton hankintaan liittyviä kuluja voi laskea huomattavasti. Koska autojen hinta alenee nopeasti, tilannetta kannattaa seurata aktiivisesti.

Huolto on tärkeä tekijä auton elinkaaressa

Autojen huolto tulee tutuksi kaikille, jotka omistavat auton. Sen takia käytettyä autoja ostaessa on tärkeää lukea tarkasti sen huoltohistoria. Jos huoltohistoriaa ei ole saatavilla, on suositeltavaa jättää kaupat tekemättä. Huoltokirjasta voi nähdä helposti, minkälaisia huoltoja autoon on tehty. Kalliit huollot kertovat yleensä siitä, että autosta on pidetty huolta ja ne nostavatkin käytetyn auton arvoa. Auton vaihto uudempaan malliin on siis tarkkaa puuhaa, joka on syytä ottaa vakavasti.

Auton merkkiin ja malliin on hyvä kiinnittää erityistä huomiota silloin, kun käytetyn auton ostaminen on suunnitelmissa. Huolto on yleensä huomattavasti edullisempi sellaisille malleille, jotka ovat yleisiä. Silloin varaosien saatavuus ja hinta on alhaisempi kuin sellaisten autojen, jotka ovat harvinaisempia. Toisaalta harvinaisemmat autot saattavat pitää paremmin arvonsa ja varsinkin silloin, kun kyseessä on laadukas merkki.

Käytetyn auton ostaminen ja sen huolto

Artikkeliamme tukemassa

Nopeampi kasino on tukenut meitä ja heidän ansiostaan saamme tarjota lukijoillemme arvokasta tietoa.
Nopeampi
Sivustomme ylläpitäjät ovat tehneet arvokasta työtä, ja haluamme kiittää heitä myös lukijoidemme puolesta.
Sivuston ylläpitotiimi
Lukijamme ovat taisaisin väliajoin lähettäneet meille vinkkejä autoihin ja niiden ostoon liittyen. Teidän ansiostamme voimme tarjota monipuolista ja oikeaa tietoa.
Lukijat